Overslaan en naar de inhoud gaan

MIDDENSCHOOL

Inschrijvingen

Informatie over onze Middenschool

Om een goede schoolkeuze te maken is het belangrijk dat zowel de ouders als de jongeren vooraf en degelijk geïnformeerd zijn. Voor het eerste leerjaar B-stroom krijgt u informatie op maat tijdens een persoonlijk gesprek (na telefonische afspraak 03 820 66 00). De infodag voor en over de hele school gaat door op zaterdag 21 april 2018 doorlopend van 10.00 u.-13.00 u. 

Inschrijvingen voor het eerste jaar A- of B-stroom

In onze Middenschool maakten we de keuze om in te stappen in het digitale inschrijvingssysteem ‘Meld je aan’. Dit systeem is ontwikkeld door de stad Antwerpen om de kampeertoestanden te vermijden. 

Op donderdag 23 maart 2018 vernam u in welke school uw kind kan ingeschreven worden; mogelijk is dat niet onze school als er meer aanmeldingen zijn dan onze maximum capaciteit toelaat. Deze maximum capaciteit is 295 voor het eerste leerjaar A en 24 voor het eerste leerjaar B. Momenteel zijn er geen vrije plaatsen meer beschikbaar.

Tussen zaterdag 21 april en woensdag 16 mei 2018 zal u uitgenodigd worden om uw aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving. Dit gebeurt op school en op afspraak. Vanaf maandag 4 juni 2018 start de vrije inschrijvingsperiode, d.w.z. dat wie nog niet ingeschreven is alsnog kan inschrijven op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn.

Inschrijvingen voor het tweede jaar A- of B-stroom

Inschrijven voor het tweede leerjaar A-stroom is mogelijk vanaf de infodag op 21 april 2018 (doorlopend van 10.00 u.-13.00 u.) en nadien na telefonische afspraak. De maximumcapaciteit voor het tweede leerjaar A-stroom is 250 waarbij de leerlingen van het huidige eerste leerjaar voorrang hebben.

Inschrijven voor het beroepsvoorbereidend leerjaar (B-stroom) is, onder voorbehoud van vrije plaatsen, mogelijk op de infodag op 21 april 2018 (doorlopend van 10.00 u.-13.00 u.) en nadien na telefonische afspraak. De maximumcapaciteit van het beroepsvoorbereidend leerjaar is 28 leerlingen waarbij de leerlingen van het huidige eerste leerjaar voorrang hebben.

Vereiste documenten

Om een inschrijving te realiseren hebben we het rijksregisternummer nodig. Daarom is het noodzakelijk de isi+ -kaart, eID-kaart en/of kids-ID van het kind mee te brengen.