Overslaan en naar de inhoud gaan

MIDDENSCHOOL

Inschrijvingen

Informatie over onze Middenschool

Om een goede schoolkeuze te maken is het belangrijk dat zowel de ouders als de jongeren vooraf en degelijk geïnformeerd zijn.

Voor het eerste leerjaar A zijn er in februari twee digitale infomomenten voorzien voor u als ouder. Daarin maakt u kennis met onze school en haar werking. Voor toekomstige leerlingen zijn er ook twee afzonderlijke digitale infomomenten met enkele kennismakingslesjes. Hierin ontdekken leerlingen de school, de keuzemogelijkheden en ontmoeten ze enkele leraren. U kan onze infomomenten volgen via een Link naar MS Teams. Deze link wordt op een later tijdstip op onze website ter beschikking gesteld.

Infomomenten voor leerlingen
woensdag 3 februari 2021 om 14.00 uur
woensdag 10 februari 2021 om 16.00 uur

Infomomenten voor ouders
woensdag 3 februari 2021 om 20.00 uur
woensdag 10 februari 2021 om 20.00 uur

Hier kan u onze flyer bekijken: informatie eerste graad.

Voor het eerste leerjaar B informeren wij u graag persoonlijk en op maat. Stuur hiervoor een mailtje naar info@piustien.net. Wij contacteren u dan zo snel mogelijk om een overleg te plannen dat kan verlopen via een online gesprek, telefonisch of, indien de omstandigheden het terug toelaten, met een persoonlijk gesprek op school.

Kennismaken met de hele school kan tijdens de infodag op zaterdag 8 mei 2021 van 10.00 tot 13.00 u. indien de corona-omstandigheden het toelaten.

Aanmeldingsprocedure voor het eerste jaar A- of B-stroom schooljaar 2021- 2022

Nu vaststaat dat de inschrijvingen in alle Antwerpse scholen met het bestaande MJA-systeem zullen gebeuren, ligt ook de bijhorende tijdslijn vast.

‘Meld je aan’ is een centraal aanmeldsysteem op initiatief van het lokaal overlegplatform (LOP) secundair onderwijs Antwerpen in samenwerking met de stad Antwerpen. Alle Antwerpse secundaire scholen werken voor het schooljaar 2021- 2022 met dit systeem voor de inschrijvingen in het eerste jaar.

Aanmelden voor een inschrijving in 1A of 1B kan voor alle basisschoolverlaters tussen maandag 8 maart 2021 vanaf 9.30 u. en vrijdag 26 maart 2021 tot 17.00 u.

Dat doet u via de website meldjeaansecundair.antwerpen.be

Het tijdstip waarop u als ouder uw kind aanmeldt in deze periode heeft geen enkele invloed op de verdeling van de vrije plaatsen. Het is dus geen race tegen de tijd. Belangrijk is wel dat dit binnen de aanmeldingsperiode gebeurt. Als u vergeet aan te melden, kan u dat achteraf niet meer rechtzetten.

De voorrangsregeling voor broers en zussen van onze leerlingen of zij die in dezelfde leefentiteit wonen en voor kinderen van personeelsleden blijft gelden. Zij worden in de ordening met voorrang gerangschikt bij Piustien.

Op 21 april 2021 krijgt u als ouder een bericht met daarin de ordening van de gekozen scholen. U ontvangt een inschrijvingsticket voor de school die u toegewezen werd. Wie een ticket (=plaats) heeft, zal tussen 24 april en 21 mei 2021 per mail uitgenodigd worden om de aanmelding om te zetten in een definitieve inschrijving.

Vanaf 26 april 2021 start de vrije inschrijvingsperiode, d.w.z. dat wie nog niet ingeschreven is alsnog kan inschrijven op voorwaarde dat er nog vrije plaatsen zijn.

Vereiste documenten

Om een inschrijving te realiseren hebben we het rijksregisternummer nodig via de eID-kaart en/of kids-ID van uw kind.