Overslaan en naar de inhoud gaan

Grafische Technieken

Profiel studierichting

Grafische Technieken is een theoretische en praktische studierichting. Je maakt uitgebreid kennis met het ontwerpen, het voorbereiden en het realiseren van een grafisch eindproduct (zowel gedrukt als voor het web). In deze richting ligt de klemtoon op het esthetische en creatieve. Het aanleren van de basistechnieken en het verwerven van technologische en theoretische inzichten in product en productieproces staat centraal.

Profiel leerling

Als leerling Grafische Technieken ben je sterk in het leren binnen de concrete contexten van je studierichting. Je verdiept je in de praktische zijde van de studierichting maar verwerft ook theoretisch inzichten en concepten. Je bent in staat om effectieve handelingen te stellen en concrete uitdagingen aan te pakken. Een fijne motoriek die je ontwikkelt in je vaardigheden helpen je om tot realisaties in de praktijk te komen. Je verdiept je graag in de wereld van het ontwerpen, lay-outen, vormgeven en realiseren van print- en multimedia. Je denkt creatief en wilt aan de slag gaan met professionele grafische software. Je wordt uitgedaagd om problemen op te lossen vanuit ruimtelijk inzicht en technische vaardigheden. Je interesse gaat uit naar kunstuitingen en kunststromingen uit het verleden en heden.

Dubbele finaliteit: doorstroom en arbeidsmarkt

De studierichting Grafische Technieken is een studierichting die behoort tot de dubbele finaliteit. Ze bereidt je voor op verder studeren in het hoger onderwijs (specifieke professionele of academische bachelor) of op de arbeidsmarkt. De richtingen uit de dubbele finaliteit combineren algemene vorming met technische vorming en praktijk. De focus ligt op het in de praktijk brengen van een stevige theoretische basis.

Wat erna?

Heb je de tweede graad Grafische Technieken met succes afgewerkt, dan is de logische vervolgopleiding in de derde graad Crossmedia of Grafimedia. Voor welke studierichting je kiest is afhankelijk van je interesses en mogelijkheden.


Bekijk onze projecten in de tweede graad Grafische Technieken

 

vaknaam 3de jaar 4de jaar
godsdienst 2 2
aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
geschiedenis 1 1
lichamelijke opvoeding 2 2
natuurwetenschappen 2 1
Nederlands 4 4
kunstbeschouwing 1 1
multimedia 4 6
grafische vormgeving 4 4
beeld en illustratie 3 3
wiskunde 3 3
maatschappelijke en economische vorming 1  
Totaal 32 32