Overslaan en naar de inhoud gaan

Decor en Etalage (Publicitair Ontwerp)

Profiel studierichting

Decor en Etalage is een artistieke en praktische studierichting. Je verdiept je in kleur, vorm, compositie en typografie. Je verwerft op een praktische manier vaardigheden om te komen tot twee- en driedimensionale vormgegeven resultaten. Je krijgt inzicht in de publiciteitswereld en de etalage- en decoratiesector. Je maakt kennis met kunst en belangrijke kunststromingen die je gebruikt als inspiratie voor je eigen creaties.

Profiel leerling

Als leerling Decor en etalage ben je sterk in het leren binnen de concrete contexten van je studierichting. Via concrete opdrachten verwerf je de basis van theoretische inzichten. Je leert zelfstandig werken binnen een goed omschreven en veilige leersituatie. Je bent in staat om effectieve handelingen te stellen en concrete uitdagingen aan te pakken. Een fijne motoriek die je ontwikkelt in je vaardigheden helpen je om tot realisaties in de praktijk te komen. Je verdiept je graag in de wereld van de publiciteit en de etalage- en decoratiesector. Je denkt creatief en zet dit om in de realisatie van praktische opdrachten. Je werkt graag met kleuren, compositie, vormen, typografie en werkt met allerlei materialen in twee en drie dimensies.

Arbeidsmarktgerichte finaliteit

De studierichting Decor en Etalage is een studierichting die behoort tot de arbeidsmarktgerichte finaliteit. Ze bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Deze richtingen combineren voornamelijk technische vorming met praktijk.

Wat erna?

Heb je de tweede graad Decor en Etalage met succes afgewerkt, dan is de logische vervolgopleiding in de derde graad Decor, Etalage en Publiciteit.


Bekijk onze projecten in de tweede graad Decor en Etalage

 

vaknaam 3de jaar 4de jaar
godsdienst 2 2
Engels 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2
project algemene vorming
maatschappelijke vorming,
natuurwetenschappen,
Nederlands, wiskunde
8 8
kunstbeschouwing 1 1
beeldcreatie 8 8
publicitair vormgeven 5 5
ruimtelijke vormgeven 4 4
Totaal 32 32